Joannespasse (J.S. Bach): vrijdag 26 maart 2010

OrSeCante zingt mee in een orginele productie opgezet door het dekenaat Leuven. Na het succes van de Leuvense Mis ontstond het idee om een passieconcert in het Leuvens te organiseren. Fred Brouwers en André van de Putte hertaalden de Johannespassie van Bach naar het Leives.

Dat ziet er dan bvb. zo uit (bron: leveninleuven.be):

johannespassieARIA SOPRAAN:
Ik volleg oe geire mei vreigdevolle schreie,
Ik loot oe ni los,
Me lieëve, me licht.
Vervolgd’ oeve weg
En stopt er ni mei
Mei on moë te trekke,
Te dave, te vroge (da capo)

EVANGELIST:
Alle knechte en domestikke stonte doo en z’anen e virreke gestokt mei oele, want et was er nogal kaa en ze woren eilen on ‘t wèrreme.
Peitris stond boë ‘èn en wèrremden ‘em oeëk.
En den hoeëgeprister vroeg Jezus noo z’n discipele en zenne lieër.
En Jezus antwaude:

JEZUS:
Ik ‘em vroë, en in d’aupenboor geklapt vei den ieële wieëreld.
Ik ‘em altoëd onderweize in ‘t schaul en in den tempel, wo dad alle Jaude boïeënkaume, en ik ‘em noent niks in ‘t geniep gedon.
Vei wa vroogde me da naa?
‘t Was meschin bieëter da g’et vroegt on doë da me beizeg g’hoeëd ‘emme!
Doë weite wa da’k gezieëd ‘em!

Dit concert gaat door op vrijdagavond 26 maart 2010 om 20 uur in de Sint-Pieterskerk van Leuven. OrSeCante verzorgt de koorpartijen. Soli zijn: Anne Mertens (sopraan), Gunther Vandeven (contratenor), Reinound Van Mechelen (tenor), Arnout Malfliet (bas), Fred Brouwers (recitant) en André Van de Putte (recitant). Als orkest verleent het Brussels Chamber Orchestra zijn medewerking. Kris Stroobants dirigeert het geheel. Kaarten (15,00 EUR/ 10,00 EUR) zijn te verkrijgen via het tel. 016/20.30.20